Illustrere betyr å opplyse, belyse eller gjøre anskuelig. For oss i Ludens vil det si å gjøre kommunikasjon mer interessant og tilgjengelig ved hjelp av tegninger, modeller eller grafer.

Uansett om vi lager artikler for nettsider eller SoMe, bannere, annonser, brosjyrer eller filmer vil illustrasjoner gi mer oppmerksomhet og forsterke formidlingen av budskapet. I digitale medier vil illustrasjonene også kunne være dynamiske, noe som gjerne gjør kommunikasjonen enda mer interessant og pedagogisk. Her kommer også 3D-tegninger til sin rett. De har gjerne noe høyere startkostnad, men kan være svært anvendelige over tid.

sosiale mediersosiale medier

Illustrasjon som kommunikativt grep

Man ser illustrasjon hver dag gjennom animasjonsfilmer, reklame og i profilering. Det visuelle blir stadig viktigere, og illustrasjon har en viktig rolle i denne utviklingen. 

Bedrifter vil stadig utvikle sitt eget visuelle uttrykk for å treffe publikum på nye måter, men mye av det man gjør, gjør også andre bedrifter. Ved hjelp av illustrasjon kan man skille seg ut med en særegen strek som skaper en gjenkjennbar link til din bedrift, og samtidig gir den en tydeligere personlighet. 

Tilpasses det du vil formidle

Den viktigste jobben til illustrasjonen er å vekke de riktige følelsene og formidle et budskap. Budskapet, streken og utformingen i illustrasjonen kan både være enkel eller kompleks. Det avhenger av hva som skal formidles.

illustrasjonillustrasjon

Gjør det vanskelige enkelt

Illustrasjon kan gjøre det enklere å forklare avanserte temaer. Et bilde sier mer enn 1000 ord, og dette gjelder for illustrasjon også. Man kan forklare det emosjonelle, det avanserte, det enkle og det tabubelagte, uten å måtte gjennomføre audition, location, lyssetting eller dyre kameraer.

Øyet søker også automatisk det estetiske. Enten det er i form av vakker fargebruk, en sjarmerende strek eller en spesiell teknikk kan illustrasjon fange oppmerksomheten til publikum. I en digital hverdag er dette spesielt viktig når det å fange, og ikke minst holde på, oppmerksomheten til målgruppen er vanskeligere enn noen gang. 

Illustrasjoner handler om å visualisere og forsterke et budskap.

Illustrasjoner egner seg godt til:

  • Nettsider
  • Reklame
  • Brosjyrer
  • Presentasjoner 
  • Årsrapporter
  • Ikoner
  • Magasiner
  • Film

Illustrasjoner kan lages i alle prisklasser. Fra enkelt og kostnadseffektivt, til avansert og tilpasset akkurat deg.

Trenger du illustrasjoner?

Har din bedrift behov for å kommunisere noe på en enklere måte, eller ønsker dere å engasjere? Ludens har lang erfaring med nettopp dette, og ingen utfordring er for stor eller liten. Send oss en forespørsel under, så tar vi kontakt med deg.